Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilän EM-kauden avausvoitto mureni vanteen hajoamisen myötä

14.04.2024 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä on joutunut keskeyttämään johtoasemasta Unkarissa ajettavan rallin EM-sarjan osakilpailun. Sunnuntaiaamuna johtonsa 10,1 sekuntiin kasvattanut Heikkilä oli loistovauhdissa ennen vanteen hajoamista päivän kolmannella erikoiskokeella.

Rallin EM-sarjassa kilpaileva nurmijärveläiskuljettaja Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen on joutunut keskeyttämään kauden avausosakilpailun, V-Hid Rally Hungaryn, kilpailun johtopaikalta. Kärkipaikkaa 10,1 sekunnin marginaalilla ennen rallin 10. erikoiskoetta pitäneen Heikkilän kilpailu päättyi vanteen hajottua päivän kolmannen erikoiskokeen kovavauhtisella osuudella.

-Vanne hajosi ensin, ja pyörän irtoaminen rikkoi jousituksen. Yritin kierrellä kiviä koko pätkän ajan, ja oltiin väliajoissakin hieman perässä, mutta se ei riittänyt. Mitään selkeää osumaa ei ollut, eikä mitään mitä olisin voinut tehdä eri tavalla, Heikkilä kertasi keskeytykseen johtaneita tapahtumia.

Italialaisen Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2-autolla kilpaillut Heikkilä nousi kilpailun johtoon lauantain toisella erikoiskokeella, ja piti johtopaikkaa hallussaan 2,3 sekunnilla yötauolle tultaessa. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Heikkilä kasvatti eroa voittamalla molemmat aamun avanneista erikoiskokeista ennen kilpailun ennenaikaista katkeamista.

-Kisa oli omissa käsissä, ja lauantain pikku murheista huolimatta johdettiin rallia ja kaikki oli kontrollissa. Varovaisuudesta huolimatta kävi näin. Harmituksia on ollut ennenkin, mutta ne eivät vain tunnu meidän kohdallamme hellittävän, Heikkilä harmitteli.

Rallin EM-sarja jatkuu Kanariansaarilla ajettavalla Rally Islas Canariasilla 2.-4. toukokuuta.

Kuva: Bence Photo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa